Nieuws

Jan van de Velde-ensemble sloot cultuurseizoen 2023 in het kerkje passend af

NIEUW-VOSSEMEER - Zondagmiddag verzorgde het Jan van de Velde-ensemble - met Martine Westenbroek, Claudia de Groen, Jan Luijks en Jan van de Velde een drukbezocht concert bij ‘Cultuur in het kerkje’  aan de Voorstraat. De uitvoering was meteen ook de afsluiting van het voorbije cultuurseizoen. Het programma voor volgend jaar is inmiddels bekend.

Deze zondagmiddag bracht het ensemble 22 liedjes. Daarbij werd duidelijk dat zowel muziek als zang volledig met elkaar in balans waren. De mooie zangstem van Martine Westenbroek, regelmatig in samenzang met Jan van de Velde en zijn gitaarbegeleiding, de prachtige donkere klanken afkomstig van de contrabas van Jan Luijks en de passende begeleiding door Claudia de Groen op klarinet, alt sax, dwarsfluit en melodica lagen prettig in het gehoor. De liedjes, op een na allemaal geschreven door Jan van de Velde. Teksten als poëzie, die er om vragen om ook op papier te worden gedeeld aan het publiek. Liedjes als ‘Vallen en opstaan’ - “als we de draad even kwijt zijn, om vervolgens te constateren dat het leven ondanks alles gewoon doorgaat”, het themanummer ‘ Lijnen in het land’ en ‘ ‘Autumn leaves’, dat aanvankelijk uit het Engels vertaald zou worden, maar uiteindelijk toch een eigen Nederlandse versie kreeg. En ook ‘Sterk zijn’, een liedje speciaal geschreven voor Martine Westenbroek, ‘Dit is de stad’, “Ik schrijf eigenlijk nooit liefdesliedjes, maar dit is er toch een” en ‘Wachten op het voorjaar’, zelfs nu de winter nog moet beginnen. En dan de afsluiter ‘Naar Huis’, licht swingend, met tot slot een toegift: het enig lied dat niet werd geschreven door Jan van de Velde, maar door Bram Vermeulen, “Omdat we dit zo graag zingen”. 

Door Peter Vermeulen ©   kijkopSteenbergen © Steenbergse Courant

Jan Luijks (bas) Claudia de Groen (Fluit) Martine Westenbroek (zang) Jan van de Velde (zang/gitaar)

Foto: Peter Vermeulen Steenbergse Courant ©

Cultuur in het Kerkje is vanaf 23/03/2018 Stichting Cultuur in het Kerkje geworden . Deze naamsverandering heeft geen invloed op de website want die blijft gewoon www.cultuurinhetkerkje.nl

Stichting Cultuur in het kerkje is een non profit organisatie die tot doel heeft het cultureel gebeuren in Nieuw Vossemeer mede in stand te houden. Centraal hierin staan de concerten in het protestantse kerkje aan de Voorstraat. Uitgangspunt is om ieder jaar maximaal 5 concerten te organiseren in een zo breed mogelijk genre  U zult klassieke muziek maar ook hedendaagse muziek op het programma kunnen vinden.

 

U kunt ons werk steunen door lid te worden van Vrienden van het Kerkje  en of  door sponsoring . Voor alle inlichtingen kunt u het contactformulier van de website gebruiken, en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op! .... U kunt ook bellen  0167-503104 of stuur een mail naar cultuurinhetkerkje(at)caiway(dot)net  Alvast heel hartelijk dank..

Kijk ook even op pagina..  OVER ONS...   op deze website